Ontzielde lichaam Doerga wordt zondag gecremeerd
18 Apr 2012, 20:20
foto


Het ontzielde lichaam van de internist Manorath Doerga wordt zondag in Nickerie gecremeerd. "Wij hebben geen behoefte aan een obductie. De arts Regie Li Fo Sjoe, een vriend van de familie, heeft ons verteld dat mijn jongere broer is overleden aan een hersenbloeding en daar hebben wij vrede mee", zegt Turin Doerga aan Starnieuws. De internist klaagde al een paar dagen over hoofdpijn.

De waarnemend directeur van het L.Mungra Streekziekenhuis Nickerie, Antoine Elias, had begrepen dat er obductie zou worden gepleegd om de doodsoorzaak vast te stellen. Dit is besproken tussen de artsen in het ziekenhuis. Li Fo Sjoe zegt dat het Openbaar Ministerie overgaat tot sectie, indien een misdrijf wordt vermoed. Maar dat is hier niet het geval. Om wetenschappelijke redenen wordt er geen sectie gepleegd.
"Voor ons is de doodsoorzaak duidelijk en wij willen niet dat anderen zich met de zaak gaan bemoeien", zegt Doerga. "Wij hebben al genoeg leed meegemaakt en zijn nu bezig met de voorbereiding voor de crematie", zegt Turin Doerga.

Ook de politie van Nickerie verklaart tegenover Starnieuws dat het lichaam van de internist vrijgegeven is aan de familie. "Er is geen reden om te twijfelen aan de doodsoorzaak. De familie mag het ontzielde lichaam cremeren. Het lichaam is niet in beslag genomen", zegt politie-inspecteur Ernst Pelswijk, die ook hulpofficier van justitie is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May