Politie verricht diverse arrestaties
16 Apr 2012, 14:30
foto


De 30-jarige G.P. alias 'Protect' is op zaterdag door het Ondersteuning Team van de politie aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche van het politie bureau Nieuwe Haven.
G.P. wordt ervan verdacht,samen met een andere man, twee Franse toeristen beroofd te hebben. De beroving vond plaats onder bedreiging met een vuistvuurwapen. Op dinsdag 10 april werden de twee toeristen overvallen op hun logeeradres. Van hen is weggenomen een geldbedrag in Euro’s en in Surinaamse dollars. G.P. is in verzekering gesteld en er wordt gewerkt aan de opsporing en aanhouding van zijn comparant.

Roofoverval Koosstraat
De 21-jarige K.Mac.B.alias 'Lion' of Kev is op zaterdag aangehouden in verband met een gewapende roofoverval. Samen met twee andere mannen moet hij de roofoverval hebben gepleegd bij een autoverhuurbedrijf aan de Koosstraat. Zij gingen ervandoor met een geldtrommel inhoudende facturen en SRD 70. Dezelfde dag is één van de comparanten van K.Mac.B. door de politie neergeschoten. Het gaat om de 25-jarige Shabe Hunswijk die tijdens een vluchtpoging door de politie is neergeschoten. Hij is aan de opgelopen verwonding overleden. De zaak is in onderzoek bij de recherche van het politie bureau Nieuwe- Haven.

Djogo ingerekend
De 29-jarige D.R. alias 'Djogo' of 'Kleine' is donderdag aangehouden en in verzekering gesteld. Djogo wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan ten minste twee berovingen. De eerste beroving moet hij samen met een andere man op 3 februari hebben gepleegd bij een bemiddelingsbureau aan de Viooltjestraat. Daarbij is een werknemer tot bloedens toe mishandeld. Bij die gelegenheid is een groot geldbedrag buit gemaakt. Het gaat om een gewapend roofoverval.
De tweede beroving moet Djogo hebben gepleegd op 24 maart aan de Hermitageweg. Bij die gelegenheid heeft hij een gouden ketting van de hals van een vrouw weggerukt. De zaken zijn in onderzoek bij de recherche van het bureau Nieuwe Haven.

Aanhouding illegale activiteiten Brownsberg
P.K. is vrijdag aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van medeplichtigheid aan oplichting, valsheid in geschrifte of knevelarij. De aanhouding van P.K. heeft te maken met een strafrechtelijk onderzoek dat gepleegd wordt door de recherche van het bureau Nieuwe Haven in opdracht van het Openbaar Ministerie. Het gaat om vernietiging van het milieu van het Brownsberg natuurreservaat.

Preira alias Pedrinho ingerekend
Preira Neto Pedro Paolo alias Pedrinho is op zaterdag in het district Sipaliwini aangehouden. Preira werd opgespoord in verband met een schietincident in de vroege ochtend van 28 december van het afgelopen jaar. Preira en zijn Braziliaanse vrienden hadden een woordenwisseling met een groep mannen die nabij de kruising van de Wijngaardestraat en de Hadjariestraat stonden te borrelen. In die groep bevond zich een politie ambtenaar. De woordenwisseling liep uit in een handgemeen.

De politieman trad op en is daarbij ontwapend door de Brazilianen. Er werden schoten gelost met het dienstvuistvuurwapen van de politieman. Een man werd in de borststreek geraakt en moest ter verpleging worden opgenomen in het ziekenhuis. Preira is met het wapen ervandoor gegaan. De man had het wapen in zijn bezit bij zijn aanhouding. Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Oplichter aangehouden
De 22-jarige recidivist K.B. is donderdagmiddag door de politie van Lelydorp aangehouden voor oplichting en verduistering. Deze verdachte moet sedert vorig jaar tal van mensen hebben opgelicht. Hij hield zijn slachtoffers voor dat zij voor slechts Euro 100 bezitters konden worden van BlackBerry mobiele telefoontoestellen en laptops. Deze goederen kon hij binnen korte tijd voor hen uit Nederland laten halen. Zijn slachtoffers moesten alvast een voorschot van Euro 50 geven. De rest moest betaald worden bij ontvangst van het toestel. Enkele van zijn slachtoffers kregen bij betaling een kwitantie maar sommigen kregen geen bewijs.

Toen de mensen het wachten op de toestellen beu waren, deden negen aangifte bij de politie van Lelydorp. K.B. werd opgespoord en hangende het onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. Op hem werd aangetroffen en in beslag genomen een kwitantieboekje, waarvan 89 kwitanties uit zijn gescheurd. Het vermoeden bestaat dat hij meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Mensen die benadeeld zijn, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Lelydorp.

Schutter 'wildplasser' meldt zich aan
Shailindra Manbodh heeft zich op woensdag 12 april aangemeld bij de recherche van het politie bureau Nieuwe Haven. Deze man wordt ervan verdacht op 1 juli van het afgelopen jaar geschoten te hebben op een man die naast de schutting van een woning stond te urineren. Manbodh was op dat moment belast met de bewaking van die woning. Het slachtoffer raakte zwaar gewond. De verdachte dook hierna onder. Nadat Manbodh zich had aangemeld, is hij voorgeleid en hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

2000 schildpad eieren in beslag genomen
De 22-jarige visser R.N. is afgelopen zondag door jachtopzieners van 's Lands Bos Beheer aangehouden met 2000 schildpad eieren in zijn bezit.
De eieren zijn in beslag genomen en R.N. is in verzekering gesteld. De boot van R.N. is ook in beslag genomen. De eieren zijn door de jachtopzieners terug geplaatst in zelf gemaakte nesten op het Matapica strand.

Dit meldt de politie voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May