Verlaagde basisgoederen vanaf maandag te koop
15 Apr 2012, 20:00
foto


Vanaf maandag zullen in diverse winkels ruim veertig basisgoederen tegen verlaagde prijzen worden verkocht. De Nationale Voorlichtingsdienst (NVD) meldt dat in het weekend importeurs, fabrikanten, distributeurs en winkeliers er alles aan gedaan hebben om de prijscorrecties door te voeren.

De overheid int geen statistiek- en consentrecht op de producten die verlaagd zijn om de groot- en kleinhandel tegemoet te komen. De regering had beloofd om de prijzen van basisgoederen omlaag te brengen.

Geen prijszetting

Nadat er voeling is gehouden met minder draagkrachtige huismoeders, is de lijst met basisgoederen aangepast aan hun behoeften. Aan importeurs, fabrikanten, distributeurs en winkeliers is gevraagd op welke manier zij ertoe kunnen bijdragen dat de gewenste producten en merken tegen een lagere prijs naar de consument kunnen worden gebracht. Overeen is gekomen dat niet zal worden gewerkt met prijszetting, maar dat alle partijen vrijwillig een bepaald percentage van hun winstmarge inleveren, zodat de producten in de winkels lager kunnen worden geprijsd.

De aangepaste prijzen worden via posters in de winkels en via de media bekendgemaakt. Dit overzicht zal de komende tijd worden aangepast naarmate er meer producten aan de lijst worden toegevoegd en wanneer prijzen van goederen verder worden verlaagd. De winkeliers en importeurs zullen minimale winst maken op deze goederen. Het Tripartiet Overleg komt maandagavond bijeen om over de basisgoederen te praten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May