Coronie krijgt 7 km aan geasfalteerde wegen
14 Apr 2012, 18:30
foto
De pas geasfalteerde Jozef Schoenmanstraat. De weg is breder geworden en geeft het centrum van Totness een facelift.


De binnenwegen van het district Coronie worden geasfalteerd. Het gaat om zeven kilometers aan zandwegen die geasfalteerd worden. De werkzaamheden zijn al gestart. Het ministerie van Openbare Werken heeft het werk gegund aan het aannemingsbedrijf Caremco. Een lang gekoesterde wens van de Coronianen is in vervulling gegaan.

Het werk moet binnen zes maanden opgeleverd worden. Het gaat om de wegen Cocoslaan, Commissarisstraat, Gouveneurstraat, Willem Janssenstraat, Jozef Schoenmanstraat, Koffiemakkastraat, Basja Taystraat, Richenel Slorystraat, Tata Colinstraat. Deze zandwegen werden in de regentijd haast onbegaanbaar. Volgens parlementariër Remi Tarnadi wordt er met de asfaltering veel kosten bespaard op lang termijn. “Het steeds bezanden en beschelpen van de wegen kostte de staat veel meer. Vooral hoe de schelpen nu weggedragen zijn, zou het onderhoud van de wegen veel meer kosten”, stelt de volksvertegenwoordiger.

Het verzoek is gedaan om de overige wegen, die ook bewoond zijn, op te nemen in het project. Het gaat om de binnenwegen Welgelegen (1 km), de James Wijntuinstraat (0,5 km) en de verlengde Soemboredjoweg (0,4 km). “Als deze wegen ook meegenomen worden in het project, dan heeft Coronie voorlopig weinig problemen in de regentijd met de zandwegen”, merkt Tarnadi op.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May