RSA moet sportontwikkeling een push geven
14 Apr 2012, 06:30
foto
Studenten van de Regional Sports Academy samen met minister Paul Abena op de foto.


“De overheid is verantwoordelijk voor de gezondheid van de burgers”. Met deze woorden opende de directeur van Sportzaken, Michael Watson vrijdag de Regional Sports Academy (RSA). Watson die tevens een van de grondleggers is van de RSA, zegt blij te zijn met deze grote stap die gemaakt is op sportgebied. Ontwikkeling van een land is belangrijk op elk vlak. “Blijf je ontwikkelen, sta niet stil. Anders gaat de technologie door en jou achterlatend”, zegt hij.

Minister Paul Abena die samen met andere vertegenwoordigers van de regering aanwezig was, zegt bijzonder blij te zijn met dit initiatief. “Een moment waar wij eindelijk gaan starten met onze Sport Academy. Dit zal de sportontwikkeling in Suriname een push zal geven”, zegt Abena. Hij bemoedigde de studenten die de 'strenge voorselectie procedure' gehaald hebben, om voor het beste te gaan.

Droom in vervulling
Een droom van Desmond Plet is in vervulling gegaan. Als vertegenwoordiger van de ministerie van Sport en Jeugdzaken zit hij in de nationale commissie van de RSA. Deze commissie moet zorg dragen voor de Regional Academy.
Carolina Vera Vera, opleidingscoördinator, zegt dat de lessen voornamelijk in het Engels zullen worden verzorgd. Er wordt samengewerkt met het Caribisch Gebied. Zij verzekert de studenten dat teamwerk een belangrijk aspect is bij hun studie. Samen met Saskia Karg, administrator, en Nygel Lieveld, Assistant administrator, vormt zij een team dat leiding zal geven aan de academie.

RSA start komend week met een groep van 25 studenten, die uitgekozen is uit de 70. Earl van Wilgen en Emelia Neida, behoren tot de eersten die mogen studeren aan de academie. Voor Van Wilgen was het niet zo een zware taak door de selectieprocedure te komen. Hij heeft een goede sportachtergrond. Nedia was ondanks haar sportervaring, toch zenuwachtig voor de selectie.

Martina Akiemboto
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May