Krijgsraad legt auditeur militair en advocaten amnestiewet voor
13 Apr 2012, 10:00
foto


De verdachten in de burger én militaire kamer zijn opgeroepen om vandaag te verschijnen voor de krijgsraad. President Cynthia Valstein-Montnor opende precies om half 10 de zitting in de burgerkamer.

De krijgsraad zegt ambtshalve kennis genomen te hebben van de amnestiewet en wilde de visie van de auditeur militair en de advocaten over de wet. De auditeur militair, Roy Elgin kwam als eerste aan het woord. Hij merkte op dat het Constitutioneel Hof ontbreekt. Dit orgaan toetst op twee uitzonderingen na de wetten. Na een betoog zei Elgin dat het proces zou kunnen worden opgeschort totdat er een Constitutioneel Hof is ingesteld.

Hierna moet de raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse aan het woord komen. Kanhai heeft een schorsing aangevraagd om te overleggen met zijn collega's. De zaak van alle verdachten in de burgerkamer, Desi Bouterse, Jimmy Stolk, Arthy Gorré, en Etienne Boerenveen zijn opgeroepen.

Het is druk op de zitting in Boxel. Vertegenwoordigers van de Europese Unie, de Nederlandse, Franse en Amerikaanse ambassade zijn ook in de zittingszaal. De Amerikaanse ambassadeur John Nay is persoonlijk aanwezig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May