Opstelwedstrijd Cliff Djamin Press Freedom Award
13 Apr 2012, 04:30
foto


De Amerikaanse ambassade organiseert een opstelwedstrijd in verband met de Dag van de Persvrijheid en ter nagedachtenis van journalist en voormalig personeelslid van de ambassade Selvin ‘Cliff' Djamin. De Ambassade nodigt geïnteresseerden uit om mee te doen aan deze opstelwedstrijd.

De winnaar ontvangt SRD 1.000 en een plakaat. Een lunch met de Amerikaanse ambassadeur behoort ook tot het prijzenpakket. Met toestemming van de winnaar zal het opstel ter publicatie worden aangeboden aan alle Surinaamse media. Dit meldt de Amerikaanse ambassade in een persbericht.

Richtlijnen
Het opstel moet voldoen aan de volgende richtlijnen:
1. De schrijver van het opstel moet een journalist zijn, een student journalistiek of student van een daarmee vergelijkbare opleiding, of iemand die ambities heeft om te werken binnen de journalistiek.
2. De schrijver moet een Surinaamse burger zijn en in Suriname woonachtig.
3. Het opstel moet worden geschreven in het Nederlands of Sranan Tongo.

Het onderwerp van het opstel moet betrekking hebben op het thema van dit jaar van de Wereld Dag van de Persvrijheid: Nieuwe stemmen: Persvrijheid helpt samenlevingen transformeren

De sluitingsdatum voor het indienen van het opstel is woensdag 25 april om 15:00 uur. Een essay per inzender en inzenders moeten het opstel zelf hebben geschreven en bewerkt. Het opstel moet minimaal 1.000 en maximaal 1.300 woorden bevatten. Het winnend opstel zal worden geselecteerd door het personeel van de ambassade in overleg met vakexperts (bv: krant redacteuren of docenten journalistiek).

Passie
De persvrijheid is overal een essentieel beginsel van democratie en vrijheid en de ambassade is trots om een bijdrage te leveren aan de Wereld Dag voor de Persvrijheid van de Unesco. Selvyn 'Cliff' Djamin, Public Diplomacy Assistant bij de ambassade van 2003-2009, was bekend en geliefd binnen de Surinaamse journalistieke kringen. Journalistiek was Cliff’s passie.

En als hij nou bij de ambassade werkte of als journalist bij de omroep of een dagblad of als docent - Cliff's professionele inzet en bijdrage was als een media-exponent. Cliff was een sterke voorstander van democratie en persvrijheid. Hij bracht journalisten op zijn manier bij elkaar en hielp om bruggen te bouwen van wederzijds begrip tussen Suriname en de Verenigde Staten. "Hiervoor willen wij hem elk jaar eren op Wereld Dag van de Persvrijheid", deelt de Amerikaanse ambassade mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May