Derde open dag Medische Faculteit geslaagd
12 Apr 2012, 02:00
foto
Middelbare scholieren krijgen een demonstratie op de Faculteit der Medische Wetenschappen. (Foto: Raoul Lith)


De Faculteit der Medische Wetenschappen hield woensdag een open dag voor middelbare scholieren in het Medisch Wetenschappelijk Instituut. Er werd informatie verschaft over de drie studierichtingen Fysiotherapie, Geneeskunde en Public Health. Deze open dag is nodig omdat de scholieren, na het afronden van hun middelbare opleiding, nog steeds twijfelen welke studierichting zij moeten kiezen.

De commissie ‘Open dag’ kwam met het idee om deze voorlichtingsdag in de paasvakantie te houden, omdat de leerlingen dan vrij zijn en genoeg tijd hebben om langs te komen. Het is de derde keer dat er een open dag gehouden is op de faculteit.
Richtingscoördinator van studierichting Geneeskunde, Sonja van Dijk en Nancy Ho-A-Tham, richtingscoördinator Fysiotherapie, die ook lid zijn van de commissie, zijn tevreden met de opkomst en verloop van deze dag. De scholieren werden ingelicht over wat de studierichtingen inhouden, wat zij kunnen verwachten van de studie en hoe lang deze studie duurt.

Kijken uit naar oplossing
“Naast de eisen om toegelaten te worden tot de faculteit, is het van belang dat de student bezit over de Surinaamse nationaliteit. Er vindt een loting plaats omdat er niet genoeg ruimte is”, zegt Van Dijk. De belangstelling voor de studie is groot, maar gelet op schaarse stageplekken, lesmateriaal en meubilair, moet een lotingsprocedure gehanteerd worden.

De regering heeft vorige maand bekendgemaakt dat het aantal van dertig medische studenten dat jaarlijks toegelaten wordt op de Medische Faculteit, zal worden verruimd. De ‘numerus fixus’ werkt stagnerend. Veel studenten worden niet toegelaten tot de opleiding terwijl er een tekort is aan artsen. Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling werkt samen met de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het ministerie van Volksgezondheid aan de verruiming van de 'numerus fixus' voor de studie geneeskunde. Er is een commissie hiertoe geïnstalleerd. De faculteit hoopt dat de commissie zo snel mogelijk met een oplossing komt.

Martina Akiemboto
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May