Olivieira: Wandelparken en paden nodig voor bewegen
11 Apr 2012, 19:35
foto
Hoogwaardigheidsbekleders liepen bij de start van de opening van de AVD een stukje mee. (Foto: Ramon Keijzer)


Nagenoeg alle sprekers bij de opening van de Avondvierdaagse (AVD) hebben gewezen op het belang van bewegen en gezondheid. Het publiek wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk te bewegen om zo gezond te blijven. Purcy Olivieira, voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), riep de regering op om wandelpaden en parken te creëren waardoor wandelaars veilig kunnen bewegen.

Bij de opening van de AVD wezen hoofdsponsor Fernandes, Olivieira, Darryl Boetoe, voorzitter van het Jeugdparlement, districtscommissaris Mike Nerkust en Michael Watson, directeur Sportzaken op gezondheid en bewegen. Er werd ook een beroep gedaan op de wandelaars om sportief te zijn, waarbij "de beste mag winnen".

Olivieira wees op het veiligheidsaspect. Hij haalde aan dat de regering de wandelsport wil stimuleren, maar bewegen vindt niet plaats op straat. Deelnemers moeten veilig en ongestuurd dag en nacht in veilige parken terechtkunnen. Hij hoopt dat dit eindelijk aangepakt zal worden.

Watson die namens minister Paul Abena het woord voerde, zei dat er genoeg voorstellen zijn gedaan tijdens het sportcongres om parken en wandelpaden te creëren. Hij zei dat samen met BVVS om de tafel zal worden gezeten om dit verder aan te pakken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May