Brandweer verscherpt acties
11 Apr 2012, 16:00
foto


De brandweerbond heeft vandaag besloten zijn acties aan te scherpen. Er wordt niet langer uitgereden voor het blussen van alle woningbranden. De bond heeft een commissie ingesteld die bij elke melding eerst zal nagaan om wat voor soort woningbrand het gaat en of die in aanmerking komt geblust te worden. Die commissie heeft de opdracht dag en nacht de binnengekomen meldingen te monitoren.

Voorzitter John Seedorf van de brandweerbond zegt aan Starnieuws dat hij de vorige week donderdag een goed gesprek heeft gehad met minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, die ook de vervanger is van de vicepresident. Het was een telefonisch gesprek. “Hij heeft ons toen beloofd dat hij deze zaak met ons bespreekt en ook tot een oplossing brengt. Nu maken wij contact en krijgen wij geen enkele reactie”, zegt Seedorf.

Uitzichtloos
De bondsvoorzitter zegt dat het laatste contact met vicepresident Robert Ameerali al iets langer dan drie weken terug is geweest. “Toen is het gesprek geëindigd in een patstelling, maar na het gesprek met Abrahams was er hoop. Nu is die hoop er niet meer”, zegt Seedorf. De bond heeft zijn aanscherping schriftelijk meegedeeld aan de regering.

Seedorf zegt dat Ameerali in zijn bijzijn en een ander bestuurslid van de brandweerbond heeft vernomen van minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken dat er fouten zijn gemaakt met de inschaling van brandweerlieden in het Functie informatie systeem van de overheid (Fiso). “Dat is gebeurd nadat andere toppers van Binnenlandse Zaken dat openlijk hebben toegegeven. De vicepresident heeft dat nagetrokken in een vergadering met de minister waar wij ook aanzaten en kreeg toen de bevestiging. Ons is beloofd dat op te lossen”, zegt Seedorf.
Intussen heeft de regering een korps van rekruten achter de hand om op te treden bij noodsituaties. Er is ook de hulp van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing ingeroepen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May