Leo Victor wipt Transvaal uit Bekercompetitie
11 Apr 2012, 01:00

Het is de ploeg van Leo-Victor gelukt om Transvaal dinsdag uit de Bekercompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) te wippen, door met 2-0 te winnen. De ruststand in deze wedstrijd was 0-0.

Er waren weinig hoogtepunten in de eerste helft van deze wedstrijd. Het publiek kreeg een futloze Transvaal te zien, die nauwelijks gevaarlijk was voor het doel van Leo-Victor. Het leek alsof de Paasdagen nog in de benen zaten van de Transvaalspelers. Leo-Victor daarentegen speelde een heel frisse partij, afwisselend met enkele goed benutte kansen.

In de tweede helft kregen de weinige mensen in het Essed stadion, hetzelfde beeld als de eerste helft voorgeschoteld. Abauna, die een vrije trap voor Leo-Victor mocht nemen, bracht zijn ploeg op een 1-0 voorsprong, dankzij een grove blunder van de doelverdediger van Transvaal. Tien minuten later zou Leo-Victor op 2-0 komen. Faizel Hoogdorp strafte wederom een blunder af, van de doelverdediger van Transvaal, die de bal niet onder controle kon houden.

Na dit doelpunt kreeg Leo-Victor nog de gelegenheid om de voorsprong verder uit te bouwen, maar de kansen werden niet benut. De aanvalslinie van Transvaal speelde ook in de tweede helft met weinig creativiteit. Leo-Victor gaat verder dankzij deze 2-0 overwinning op Transvaal.
Eerder op de avond won Excelsior met 4-1 van Kamal Dewaker.