Schade brand Centrale Markt ruim SRD 50.000
10 Apr 2012, 22:00
foto
De stands achter de Centrale Markt die door de brand zijn getroffen, worden bewaakt door de politie. (Foto: Raoul Lith)


De schade van de brand aan de achterkant van de Centrale Markt gisteravond, wordt geschat op SRD 50.000. Zeven stands hebben veel schade opgelopen door de brand. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. De standhouders zijn niet verzekerd tegen brand. Zij mogen nog niet in de afgebrande zaken, waardoor ze niet weten wat ze allemaal kwijt zijn.

Niemand weet nog hoe het verder moet. De standhouders hebben nog niks gehoord van de overheid. Mohammed Soebhan verkocht in zijn winkel souvenirs, gevlochten manden, vogelkooien en andere gebruiksvoorwerpen. Een vogelkooi verkoopt hij tussen de SRD 150 en SRD 350. Hij werkt al 25 jaar op de markt. Hij had ook een dozijn gevlochten matten in de zaak. van SRD 60 per stuk, Soebhan zegt dat hij enorme schade heeft geleden door de brand. Een kippenzaak, een toilettengroep, een warung zijn ook getroffen door de brand.

Nog geen duidelijkheid
Shaam Ramdjilal, secretaris van de Belangen Vereniging, zegt aan Starnieuws dat er nog geen onderhoud is geweest met de marktmeester. Nagegaan wordt hoe de slachtoffers geholpen kunnen worden. “Een kleine, maar een zeer gevaarlijke brand”, beschrijft Ramdjilal de situatie. Ondanks dat venters vaak geklaagd hebben over de junkies is er geen actie ondernomen. Vermoedt wordt dat de brand door junkies of zwervers moet zijn veroorzaakt. Ramdjilal zegt geen beschuldigingen te uiten. “Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is. De overheid moet dat probleem van de junkies wel ook aanpakken”, zegt hij.

Marktmeester Egbert Fonkel vindt het jammer dat het zover is gekomen. Hij vindt dat preventief opgetreden moet worden. De markt is niet verzekerd. Hij zal nagaan of dit niet moet gebeuren en op welke wijze standhouders een bijdrage kunnen leveren. Het wachten is nu op het resultaat van het onderzoek van de politie. Fonkel zegt dat hij weet dat junkies zich ophouden in de omgeving van de markt. Fonkel vindt ook dat de standhouders die schade geleden hebben, geholpen moeten worden, waardoor ze verzekerd zijn van inkomsten. Dit moet nog besproken worden met het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Martina Akiemboto
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May