Bryan B erkentelijk voor huldiging vanavond
09 Apr 2012, 13:00
foto
Bryan B gisteravond op Flora.


Bryan Bijlhout vindt het een geweldige eer dat hij vanavond op het Onafhankelijkheidsplein wordt gehuldigd door staatshoofd Desi Bouterse. "Dat is de grootste waardering die een artiest kan krijgen. Ik waardeer het bijzonder", zegt Bryan B in een interview met Starnieuws.

"Wij hebben Bryan gisteren groots verwelkomd in zijn ouderlijk huis op Flora B. Rhythm Stars Brassband heeft gratis opgetreden. De hele buurt was zo blij met het succes van Bryan", zegt Guno Ravenberg, die het initiatief voor deze huldiging heeft genomen. De artiest en zijn crew logeren in Royal Torarica.

Niet met politiek bezig
Bryan trekt zich de kritiek niet aan van sommigen die vinden dat hij zich moet laten huldigen door de president. Gewezen wordt op de omstreden amnestiewet die aangenomen en afgekondigd is. "Ik houd mij niet met politiek bezig. Ik heb respect voor de functie van president. Ik vind de huldiging een grote eer", zegt de artiest.

"Ik ben blij met de geldprijs van een miljoen euro. Een deel is bestemd voor sociale projecten. Maar voor mij is het belangrijker dat mijn talent is erkend. Daar heb ik heel lang voor gewerkt. Ik heb een geweldig platencontract en kan heel veel leuke dingen doen", zegt Bryan.

Bryan zegt dat hij al zijn favoriete nummers vanavond op het Plein zal zingen. "Uiteraard is 'I wanna know what Love is' er ook bij. En als uitsmijter heeft hij 'Ai Sranan'. Het programma begint om 18.00 uur een gaat door tot 1.00 uur in de nacht. Verschillende culturele, muziekgroepen en artiesten treden op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May