Ongelode benzine bij Suritex/Texaco SRD 5.37
09 Apr 2012, 00:00
foto


Bij de pompen van Texaco/Suritex (dochteronderneming van Staatsolie) gaat de prijs van ongelode benzine dinsdag drastisch omhoog. Voor een liter moet SRD 5.37 worden neergeteld. Vandaag is de prijs nog SRD 5.14 cent per liter.

Het ministerie van Handel en Industrie heeft de nieuwe prijs nog niet bekendgemaakt. Starnieuws verneemt uit een betrouwbare bron dat Suritex de olie duur heeft ingekocht. Hoewel binnen de oliebranche bekend is dat de prijs met 23 cent omhoog zal gaan, wordt tot maandag gewacht om de nieuwe prijs mee te delen.

SOL
Een liter ongelode benzine kost bij de concurrent van Suritex, SOL/Shell SRD 5,16 en super uleaded SRD 5.22. De dieselprijs is SRD 5.03 voor een liter. De SOL heeft nog voldoende olie. De nieuwe prijs zal niet noemenswaardig de lucht in gaan.

Er gaan al een tijdje stemmen op om de extra government-take die in januari vorig jaar was ingevoerd, in te trekken. Toen is de SRD met 20% gedevalueerd. De prijs werd gedollariseerd, waardoor ruim 20 SRD cent per liter extra naar de overheid gaat. Daarnaast werd op de verhoogde prijs nog 50 cent per liter extra government-take geïnd. Per liter gaat tussen de SRD 1.60 en SRD 1.70 naar de overheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May