Paus spreekt zegen Urbi et Orbi uit
08 Apr 2012, 16:30
foto


"Moge de herrezen Christus hoop brengen voor het Midden-Oosten en alle etnische, culturele en religieuze groeperingen in dat gebied in staat stellen samen te werken ten behoeve van het algemeen belang en het respect voor de mensenrechten." Deze woorden sprak Paus Benedictus XVI zondagmiddag tijdens de traditionele Paasboodschap.

Tienduizenden gelovigen stonden op het Sint Pietersplein in Rome om de paus vanaf het balkon van de Sint Pietersbasiliek de zegen Urbi et Orbi (latijn voor: voor de stad en voor de wereld) uit te horen spreken in diverse talen

Hij riep de Syrische overheid op het bloedige conflict te eindigen, en sprak over de onrust in Mali, waar Touaregrebellen zich hebben afgescheiden en een onafhankelijke staat hebben uitgeroepen.

Urbi et orbi staat voor de stad Rome en de omliggende wereld. De pausen leggen met deze formule de nadruk op hun leiderschap van de wereldkerk. Met Pasen vieren christenen over de hele wereld de beleden wederopstanding van Jezus Christus na diens kruisiging op Goede Vrijdag.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May