RGB Saramacca moet grondproblematiek oplossen
06 Apr 2012, 21:30
foto
Minister Simon Martosatiman opent de dependance van RGB in Saramacca. Rechts dc Aroenkoemar Ramdhani. (Foto: RGB)


Met de komst van een dependance van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) moet de grondproblematiek worden verholpen. De afdeling is in het districtscommissariaat ondergebracht. Velen hebben een stukje grond aangevraagd in het district, maar op de een of ander manier zijn zaken niet rondgekomen. Dit zorgt voor veel problemen, zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

De dc merkt op dat er niet veel domeingrond in het district is. Haast alles is uitgegeven, maar de gronden zijn nog niet in ontwikkeling gebracht. Het RGB- kantoor moet het leed van de plaatselijke bewoners verzachten. “Het indienen van grondaanvragen kan nu vlakbij geschieden. Na vier weken moet de aanvrager informeren naar de stand van zaken. Daarnaast hoeven de mensen niet special naar Paramaribo af te reizen voor dit soort zaken.

Hiermee worden heel wat kosten bespaard. De verdere afhandeling van de bescheiden zal door het Domeinkantoor plaatsvinden”, stelt Ramdhani.
De dc deelt mee dat ook in andere districten een dependance komt. Hierdoor wordt het werk vergemakkelijkt en vlot kunnen verlopen. Alle districten kampen met de grondproblematiek. Vooral dubbele aanvragen is landelijk een groot probleem. De opening van het kantoor werd verricht door de RGB-minister Simon Martosatiman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May