Verklaring VS in het Nederlands
05 Apr 2012, 16:55
foto
VS ambassade in Paramaribo


Nadat de Amerikaanse ambassade een verklaring uitgegeven had in het Engels, is een vertaalde versie hiervan nu naar de media gestuurd. Dit blijkbaar om misverstanden te voorkomen.

De officiële versie luidt als volgt:
"Met betrekking tot de recente amnestie wetgeving die door de Surinaamse Nationale Assemblee is aangenomen, geloven de Verenigde Staten van Amerika er sterk in dat respect voor de rechtstaat en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht fundamentele pijlers zijn van elk democratisch systeem, en dat gerechtelijke procedures vrij moeten zijn van politieke inmenging.

De scheiding van de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht en de bescherming van hun onafhankelijkheid zijn kritieke onderdelen van democratisch bestuur. Hoewel het juiste proces is gevolgd om zowel verantwoordelijkheidsplicht als verzoening te garanderen als zijnde binnenlandse politieke kwesties, onderstrepen de Verenigde Staten het belang van verantwoordelijkheidsplicht voor schending van mensen rechten in het verleden ongeacht de dader of vermeende dader.

De Verenigde Staten zijn bemoedigd dat het schijnt dat deze wetgeving de huidige ‘8 december’ zitting niet zal tegenhouden om ongehinderd voortgang te vinden overeenkomstig het beginsel van rechterlijke onafhankelijkheid."

Deze verklaring is opgestuurd door Susan Ross, Public Affairs Officer.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May