Basiscursus fotografie Sufov afgerond
06 Apr 2012, 06:30
foto


Na zes bijeenkomsten was het dan zover! Wel 35 deelnemers aan de basiscursus fotografie mochten op 3 april hun certificaat in ontvangst nemen van onder andere Stanley Sidoel en erevoorzitters en ereleden van de Surinaamse Fotografen Vereniging (Sufov). “In het begin snapte ik heel weinig maar gaandeweg meer waardoor ik nu de handleiding van mijn camera beter begrijp", aldus Alwin Linger, de oudste deelnemer van de cursus.

Soecy Gummels die een deel van de tijd in Wageningen woont heeft twee woorden gegrift in haar geheugen als ze terugblikt naar de cursus. “Diaphragma en sluitertijd”, zei ze met een schaterlach!

De cursusleiding mag terugzien op een goed verloop van het geheel en gaat ervan uit dat deelnemers zelf ook aan de slag gaan met het geleerde. Er was in ieder geval al vooruitgang te zien bij de geschoten foto’s van velen in vergelijking met de beginles. De afwisseling van theorie en praktijk die buiten plaats vond werd door velen als leerrijk, interessant en leuk ervaren. De jongste deelnemer van zeventien jaar die pas twee maanden terug serieus begon te denken aan fotografie, vond dat de cursus beantwoordde aan haar verwachtingen.

Het feit dat een ruime meerderheid van de deelnemers lid werd van Sufov tijdens deze cursus stemde het bestuur goed. De voorzitter van de Sufov, Michel Eriks, gaf aan dat het de bedoeling is dat er later dit jaar voor een tweede groep een basiscursus fotografie zal komen waar enthousiastelingen zeker naar uit kunnen kijken.

Surinaamse Fotografen Vereniging
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May