Betty Goede: Zwarte bladzijde voor tweede maal beleefd
05 Apr 2012, 03:00
foto


De voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV) zoekt naar woorden om uiting te geven aan haar gevoelens. "Ik had niet gedacht dat ik voor tweede maal deze zwarte bladzijde zou meemaken. Ik kan niet met woorden beschrijven hoe erg ik dit vind voor de nabestaanden en voor de rechtsstaat Suriname".

Goede zegt aan Starnieuws dat de familieleden van de mannen die vermoord werden, hoop hadden. Zij hebben bijkans dertig jaar gewacht op gerechtigheid. Elke zitting van de krijgsraad waren zij present en hadden alle geduld opgebracht. Zo kort voor het einde van het proces, besluiten assembleeleden om amnestie te geven aan de daders.

Moeilijk om te troosten
"Ik heb meteen na de aanname van de wet diverse familieleden aan de telefoon gehad. Ik heb geen woorden om hen te troosten. Zij waren verbijsterd met de ingreep van het parlement", vertelt Goede. Zij merkt op dat al die tijd de mensen met hoop leefden en "tijdens de herdenkingsdiensten hebben wij hen voorgehouden dat de donkere nacht voorbij zou gaan."

Goede merkt op dat OGV niet verslagen is. Er zijn ook parlementariërs die enorm hun best hebben gedaan om collega's tot inkeer te brengen. "Maar het lijkt alsof alles ondergeschikt gemaakt moest worden voor het belang van één persoon, de hoofdverdachte. Daar moest alles voor wijken", stelt Goede. Zij heeft haar hoop gevestigd op de steun van de samenleving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May