Brandweercommandant Waal: Ik heb een eed afgelegd
01 Apr 2012, 17:40
foto
De politie inspecteert het voertuig. Twee personen hebben het leven gelaten en twee zijn gewond geraakt.


De commandant van het Korps Brandweer Suriname, Cecil Waal, zegt dat hij zijn verantwoordelijkheid heeft genomen om een mensenleven te redden. Een van de gewonden heeft bijna een uur moeten smeken en lijden omdat de brandweer in actie is en weigerde uit te rijden.

"Ik heb een eed afgelegd en zal een mens in nood nooit in de steek laten", zegt commandant Waal in gesprek met Starnieuws. Ik ben geïnstalleerd door de president en heb beloofd mijn beroep naar eer en geweten uit te oefenen. Verder heb ik afgestemd met minister Misidjan aan wie ik verantwoording verschuldigd ben", zegt Waal.

Geen boodschap aan Seedorf
Hij heeft enkele stafleden bereid gevonden om naar de Kennedyweg te gaan, waar een gewonde en twee doden bekneld waren in het voertuig door een verkeersongeval. Samen met de brandweer van Suralco is er hulp verleend. Waal zegt geen boodschap te hebben aan John Seedorf, voorzitter van de bond. Seedorf heeft geweigerd de brandweer toestemming te geven om de gewonde en de doden te bevrijden. Hij stelt zich op het standpunt dat de bond in actie is.

Waal zegt geen lid te zijn van de bond. Hij vindt dat de regering maatregelen moet treffen opdat stafleden geen lid mogen zijn van de bond. Het gaat om een verantwoordelijk werk, waarbij onder alle omstandigheden hulp moet worden geboden aan mensen in nood. "Ik heb leiding gegeven aan deze operatie en de brandweer Zanderij heeft assistentie verleend", zegt Waal onomwonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May