Carl Breeveld roept staatshoofd op om in te grijpen
31 Mar 2012, 13:30
foto
Parlementariër Carl Breeveld van DOE oriënteert zich bij de gedupeerden aan de Schietbaanweg.


“Het is een schande voor onze republiek, dat bepaalde burgers op vreemde, niet transparante en vooral op zeer snelle wijze aan beschikkingen komen en daarmee anderen onder druk zetten en benadelen door beheersdaden uit te voeren zonder dat de overheid ingrijpt”, schrijft DOE-parlementariër Carl Breeveld in een brief aan president Desi Bouterse.

Hij heeft zich in de kwestie Schietbaanweg ter plekke georiënteerd.
“Het schijnt dat hier het recht van de sterkste geldt en dat is in een beschaafde samenleving afkeurenswaardig. De negatieve, machtswellustige en provocerende wijze waarop de heer Rambharos zich gedraagt, benadrukt zijn neigingen tot alleenheerschappij in de buurt”, schrijft de volksvertegenwoordiger.

“Ik wil hierbij aangeven dat alle bewoners in de omgeving slechts beschikken over één in- en uitgang aan de Schietbaanweg. De panden grenzen wel aan de achterzijde aan panden die als in- en uitgang de Gongrijpstraat hebben”, staat in de brief. Breeveld zegt dat het dus niet mogelijk is dat de bewoners van de Schietbaanweg met een auto via de Gongrijpstraat hun pand kunnen verlaten, zoals Michael Rambharos van Milasco Mufflershop beweert.

Letterlijk ingesloten
De ondernemer heeft binnen 15 uur tijd dinsdag een muur uit negen rijen bouwstenen, een stevige fundering en kolommen gebouwd voor de inrit van de familie V. Mangroe op pand nummer 78. “Het gezin is door deze handelswijze letterlijk ingesloten, terwijl de plek waar nu de muur is gebouwd decennia lang voor hen en hun auto de in- en uitgang was.”

Breeveld doet, gezien de urgentie van deze zaak, een dringend beroep op het staatshoofd om in te grijpen en Rambharos op te dragen de muur te verwijderen. Hij motiveert dat de familie Mangroe geen normale toegang heeft tot hun pand; hun auto al drie dagen binnen staat en ze daarmee de straat niet op kunnen. Ook de snack- en broodjeswinkel van de familie kan door dit probleem de klanten niet meer van dienst zijn. Dit betekent inkomstenderving. Breeveld wijst erop dat de oude weduwe Mangroe al enige tijd ziek is en ernstig lijdt onder dit probleem.

De gedupeerden hebben de toezegging van het staatshoofd dat de kwestie binnen enkele dagen is opgelost. Breeveld doet een dringend beroep op de president om in de loop van deze week nog maatregelen te doen uitvoeren, “omdat hier het recht van burgers om een normaal leven te leiden wordt beknot.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May