BBS’er voor oplichting de bak in
30 Mar 2012, 01:00
foto


P.D, werkzaam bij de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) is door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte.
P.D. deed personen geloven dat hij kon bewerkstelligen dat zij aan een vuurwapenvergunning konden komen. Dit deed hij bij personen die een verzoek tot het verkrijgen van een vuurwapenvergunning ingediend hadden. Hij benaderde ook mensen en legde hen uit dat ze in aanmerking konden komen voor een vergunning. Hij vroeg hiervoor bedragen variërend tussen de SRD 2.000 en SRD 13.000. Dit meldt de politie voorlichting.

PD liet zijn slachtoffers geloven dat hij goed bevriend was met de leiding van het Openbaar Ministerie. Hij kon daarom garanderen dat de vergunning afgegeven zou worden. Om de geloofwaardigheid bij zijn slachtoffers te vergroten, maakte hij onder meer valse stukken op. Hij vermeldde hun naam op de stukken voor de aanvraag van de vuurwapenvergunningen. P.D. viel door de mand toen een slachtoffer een schrijven van het Openbaar Ministerie kreeg dat zijn verzoek tot het verkrijgen van een vuurwapenvergunning is afgewezen. De persoon had intussen P.D. een behoorlijk bedrag betaald om aan de vergunning te komen.

Bij een onderzoek in de woning van P.D. zijn verschillende vuistvuurwapenstrookjes en een aantal kopieën van kwitanties van het vuurwapen importbedrijf Ditra en stempels, die gebruikt worden bij de aanvraag van vuurwapenvergunningen, aangetroffen en in beslag genomen. Eenieder die geld gegeven heeft aan P.D. om aan een vuurwapenvergunning te komen, wordt gevraagd om contact op te nemen met de recherche unit van Wanica, ondergebracht op het politie bureau Nieuwe Grond of met de politie van het bureau Santodorp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May