15 schaakinstructeurs gecertificeerd
29 Mar 2012, 06:00
foto
Schaakinstructeurs met hun certificaten


Schakers hebben hun kennis flink kunnen opvijzelen. Zes weken lang hebben zij van de Nederlandse schaaktrainer Thomas Willemze instructies gekregen. Hij sloot zijn trainingsperiode in Suriname zondag officieel af. Willemze verzorgde een schaakinstructeurs opleiding en trainingen aan topschakers en sub-topschakers en bracht bezoeken aan de schaakverenigingen. Vijftien schaakinstructeurs zijn gecertificeerd.

Het lijvige programma is uitgevoerd in samenwerking met de Surinaamse Schaakbond en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Ook de districten Coronie en Brokopondo bezocht hij als onderdeel van de promotion activiteiten voor het schaken.

Talent in districten
De certificaten aan de instructeurs zijn zondag uitgereikt, terwijl de topschakers ook een certificaat in ontvangst mochten nemen. Voorzitter van de Schaakbond, Carlos dos Ramos wees op de goede samenwerking met het ministerie om de schaaksport ook in de districten te stimuleren. De vertegenwoordiger van Sport- en Jeugdzaken R.Ozir merkte op dat er talent aanwezig in de districten. Hij haalde de successen aan die met atletiek en volleybal is bereikt. Met de nieuwe schaakinstructeurs moet het volgens hem mogelijk zijn om de districten ook te ontwikkelen op schaakgebied.

Schaakmeester Willemze zei in zijn evaluatie dat er veel kwaliteit in Suriname is om nieuwe trainers op te leiden. Hij is de mening toegedaan dat de verenigingen goed georganiseerd zijn. Er is goed 'schaakkader' aanwezig.

De gecertificeerde schaakinstructeurs zijn:

Jeugdschaakleider
1.Mireille Hoepel
2. Eric Kafiluddin

Schaakinstructeur A
3. Ryan Bergen
4. Mariette Djojowiardo

Schaakinstructuur B
5. Frank Lo Kim Lin
6. Franklin Mungroo
7. Ricardo dos Ramos
8. Dewperkash Gajadin
9. Atisha Malgie
10. Avikaar Malgie
11. Carlos dos Ramos
12. Richie Maskam
13. Vishay Hardwarsing
14. Immanuel Kromosoetoe
15. Rudi Tjong Tjin Joe
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May