Juspol biedt hulp aan nabestaanden Peroti
28 Mar 2012, 19:20
foto


De zesjarige dochter van Irma Peroti krijgt deskundige hulp van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Irma Peroti (45), haar elfjarige dochter Kimberly Peroti en zus Ursila Peroti (47) werden op 18 maart dood aangetroffen in de Theresiaweg, een zijstraat van de Puljhunweg te Livorno. De concubaan van Ursila, Charles Franklin, wordt verdacht van moord op deze drie personen. Hij is inmiddels aangehouden en zit in de bak.

Het voorval heeft ertoe geleid dat het ministerie een crisisteam heeft geïnstalleerd, waarin ook vertegenwoordigers van het ministerie van Sociale Zaken en het Psychiatrisch Centrum Suriname zitten. Tot de begrafenis, vrijdag, biedt het Bureau Slachtofferhulp ondersteuning aan de nabestaanden. Na vrijdag krijgen de nabestaanden immateriële hulp. Een team van maatschappelijk werkers zal de nabestaanden van Peroti sociaal en psychisch begeleiden.

In een persbericht zegt het ministerie van Juspol dat binnen zijn beleid er veel aandacht is voor slachtofferzorg en huiselijk geweld. Het is volgens Juspol zeer belangrijk dat de getroffenen worden begeleid, omdat er na een schokkende gebeurtenis als deze vaak onverklaarbare gevoelens opkomen. Het Bureau Slachtofferhulp wil bijdragen aan adequaat georganiseerde en doelmatige hulpverlening aan de slachtoffers van onder andere geweldsmisdrijven, zedenmisdrijven en huiselijk geweld. Dat doet hij door een gecoördineerde, integrale aanpak waarin het slachtoffer centraal staat. De mate van begeleiding hangt af van de toegankelijkheid van de persoon.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May