GOw2 start bewustwordingscampagne 'Altijd Veilig'
23 Apr, 22:47
foto
Marc Refos, Marketing Asset Manager bij GOw2.


GOw2 heeft het startsein gegeven van de bewustwordingscampagne 'Altijd Veilig', die gestoeld is op 4 basisvoorwaarden die bij de pomp in acht genomen moeten worden. Marc Refos, Marketing Asset Manager bij GOw2, een dochteronderneming van Staatsolie, somt ze op. De motor van het voertuig afzetten bij het tanken, geen telefoon gebruik, rookverbod en brandstof kopen in een gecertificeerde jerrycan. Deze regels zijn bedoeld om de veiligheid bij en rondom het pompstation te alle tijden te garanderen.

Surinamers gaan over het algemeen niet serieus om met de veiligheidsvoorschriften van de verschillende benzinestations. Dit is het managementteam van GOw2 niet onopgemerkt gebleven. Volgens Refos is de primaire kernwaarde ‘zero harm’. Er moet geen schade worden berokkend aan mens en milieu. Er wonen mensen rondom de stations en terminals. Refos legt uit dat GOw2 met haar 22 stations niet alleen wil zorgen voor de garantstelling van brandstof. Het bedrijf wil ook bijdragen aan het vergroten van het algemeen veiligheidsbewustzijn over de geldende regels en verkleinen van risico’s op de stations.   

Een van de meest voorkomende zaken die niet serieus wordt aangenomen op de stations is, wanneer de bestuurder gaat tanken terwijl de auto aanstaat. Indien de pompmedewerker mensen daarop attendeert, wordt vaak vulgaire taal gebruikt. Dit, terwijl de veiligheid van eenieder die zich op dat moment bij het station bevindt, in gevaar is.

Refos, refereert aan meer aspecten die de veiligheid aantasten. Er zijn ook bestuurders die tijdens het tanken, terwijl de pompbediende nog bezig is, zonder te betalen wegrijden, met alle gevolgen van dien. GOw2 wil niet langer aan de zijkant blijven staan en wachten totdat het kalf verdronken is om dan de put te dempen.

Aan de retailers is gevraagd om ook erop te letten dat de pompbediendes zonder hun mobiel werken bij de pompen. Refos merkt op dat deze regels geen nieuwe zijn. GOw2 wil niet wachten tot er incidenten plaatsvinden, maar is begonnen met de campagne om de bewustwording te verhogen. Deze campagne wordt ondersteund door het NIMOS en het Korps Brandweer Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May