ABOP: Betrokkenheid vrouwen ook op besluitvormingsniveau
08 Mar, 13:10
foto


8 maart staat internationaal bekend als de Internationale Dag van de Vrouw. De dag staat symbool voor de rechten van de vrouw. Het begon in 1911 met gelijke rechten voor de vrouw op arbeidsgebied en het kiesrecht. Vandaag staat de Internationale Dag van de Vrouw meer in het kader van onder andere gendergelijkheid en geweld en misbruik tegen vrouwen.

Uiteraard is het belangrijk voor de Algemene Bevrijding en Ontwikkelingspartij (ABOP) dat bij de viering van deze dag ook wordt stilgestaan bij de situatie van de Surinaamse vrouw. Bekeken vanuit de Surinaamse situatie is het van belang dat de betrokkenheid van de Surinaamse vrouw meer tot uiting komt. De betrokkenheid waarop gedoeld wordt, is algemeen, maar in het bijzonder bij het besluitvormingsproces. Dit creëert zeker een beter Suriname voor eenieder. Wanneer de vrouw wordt betrokken, geeft dit een gevoel van relevantie en empowerment.

De inheemsen en binnenlandbewoners hebben over het algemeen een achterstandspositie. De ABOP heeft er altijd voor gestreden dit fenomeen tot het verleden te laten behoren. De vrouwen van deze gemeenschappen zijn over het algemeen nog meer in een achtergestelde positie. Om de daad bij het woord te voegen heeft de ABOP de eerste vrouwelijke minister van inheemse afkomst voorgedragen voor het ministerschap. Dit geeft niet alleen de ondersteuning voor de vrouw in het besluitvormingsproces in het algemeen, maar daarbij wordt ook het belang van de inheemse vrouw gediend.

Het rest de ABOP alle vrouwen vandaag te feliciteren met de Internationale Dag van de Vrouw.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April