Oppositie verleent quorum, wil antwoorden president
23 Mar 2023, 14:45
foto


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) en BEP willen een spoed openbare assembleevergadering. Ze willen antwoorden over de stagnatie van het IMF-programma en de gevolgen voor de sociaal-economische situatie.

In een brief aan assembleevoorzitter Marinus Bee zeggen de NDP en BEP-fractie dat de regering de IMF-beoordeling van maart ook niet heeft gehaald. En "dit terwijl het staatshoofd daags daarvoor de samenleving opnieuw heeft beloofd dat er verlichting komt na de volgende IMF tranche."

Op agenda van de vergadering vandaag staat behandeling van de ontwerp wet nadere wijziging van de Wet Accijns Alhocolvrije Dranken. De vergadering kon op het uitgeschreven tijdstip van 13.00 uur niet beginnen, omdat er geen quorum was. De oppositie ging er toen toe over om quorum te verlenen, omdat ze wil dat de president antwoorden geeft over de stand van zaken over het IMF en de voorthollende koers.

De vergadering is op dit moment geschorst. Het is waarschijnlijk dat president Chan Santokhi het parlement zal toespreken.
pdf-icon.gif brief_fractie_ndp_230323.jpg                
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April