Basiszorg klantenservice project in Nickerie gelanceerd
02 Aug 2022, 04:51
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo tijdens de launch van het Basiszorg klantenservice project in Nickerie.


In het district Nickerie is het SoZaVo Basiszorg klantenservice project gelanceerd door minister Uraiqit Ramsaran. Tijdens een werkbezoek van president Chan Santokhi in juni werd besloten dat er landelijk een SoZaVo Basiszorg klantenservice helpdesk wordt ingesteld voor bijzondere doelgroepen voor: 0-16-jarigen, 60-plussers, mensen met een beperking, zwangere vrouwen, studenten, personen met chronische ziekte (arbeidsongeschikt) en binnenlandbewoners. Dit alles startend met een pilot in Nickerie.

De premiesubsidie had veel haken en ogen. Deze zijn aangekaart bij de president. Tijdens de bijeenkomst zijn oplossingsmodellen voortgevloeid welke zijn goedgekeurd in de regeringsvergadering onder leiding van de president. Minister Ramsaran gaf te kennen dat het toekennen van premiesubsidie ook onderdeel is van het pakket aan maatregelen welke het sociaal vangnet vormen.

Het ministerie van SoZaVo benadrukt dat bereikbaarheid en toegankelijkheid tot het ontvangen van premiesubsidie in deze moeilijke tijd zeer belangrijk is, vooral voor de bijzondere groepen. Zij kunnen op één locatie hun aanvraag indienen, goedkeuring krijgen en hun kaart ontvangen, meldt het ministerie. 

“De regering Santokhi-Brunswijk heeft oor voor de kritische geluiden vanuit de samenleving, wij hebben de zaken meegenomen, nadat ik samen met de president een bezoek had gebracht aan het district en we hebben ervoor gezorgd dat er niet alleen een ultieme versoepeling is gekomen, maar dat uw verzekering nu voor twee tot vier jaar wordt verlengd,” zei Ramsaran.

De minister riep de medewerkers op om hun beste beentje voor te zetten bij de dienstverlening aan de samenleving. Hij riep het publiek op om tijdig de aanvraag in te dienen. Er wordt continu aan gewerkt om de dienstverlening dichterbij het volk te brengen, voerde Ramsaran aan. Dit project is een voorbeeld hiervan.

Onder de aanwezigen bevonden zich de districtscommissaris van Nickerie Senrita Gobardhan, de Assembleeleden Harriette Ramdien, Stephen Madsaleh en hoofd van het Staatsziekenfonds Nickerie, Soerinder Badal.
Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May