VES verbaasd over brief minister Getrouw aan pg
01 Nov 2019, 00:00
foto


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is er verbaasd over dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie de procureur-generaal (pg) heeft geschreven over het advies dat gevraagd is aan de organisatie. De bewindsman vindt dat de VES systematisch en stelselmatig kritiek levert waardoor het advies niet objectief zal zijn. De pg heeft de VES advies gevraagd rond de aangifte van de VHP over de overtreding van de Wet op de Staatsschuld. 

Secretaris Steven Debipersad zegt in reactie hierop aan Starnieuws dat de VES altijd kritisch is; het maakt niet uit om welke regering het gaat. Hij benadrukt dat uit het advies ook zal blijken dat op objectieve wijze gereageerd wordt op het gevraagde door de pg. Hij vindt het erg dat de minister met verdachtmakingen bezig is en de VES als een crimineel neerzet. De VES is blij met het antwoord dat de pg gegeven heeft aan de minister. 

De pg heeft niet alleen de VES om advies gevraagd, maar ook de visie van de Administrateur-Generaal van het Bureau van de Staatsschuld en de minister van Financiën. De pg heeft aangegeven aan de minister dat het gaat om deskundig advies op het strafrechtelijke onderzoek dat ingesteld wordt op basis van de aangifte van vier fractieleden van de VHP. 

De pg merkt op dat de VES bekend is als een vereniging van professionals en heeft als leden gerespecteerde economen van wie verwacht mag worden dat zij op grond van hun expertise, een vakbekwaam en objectief advies kunnen verstrekken over de materie. 

U kunt de brief van de minister en de brief van de pg hier downloaden. 
pdf-icon.gif antwoord_van_pg.png     pdf-icon.gif brief_minister_Getrouw.png                
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April