Elias en VRA bespreken knelpunten Cubaanse artsen
26 Jun, 16:39
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid in gesprek met het bestuur van de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen.


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) hebben vandaag een oriënterend gesprek met elkaar gevoerd. De minister zegt dat het een goed gesprek is geweest, waarbij enkele knelpunten zijn besproken over de ervaring die in de praktijk is met de Cubaanse artsen. Medisch directeur Cleopatra Jessurun en algemeen directeur van de RGD, Sebita Gopal, waren ook aanwezig. 

De VRA is benieuwd naar de ontwikkelingen rond de Cubaanse artsen. Deze zijn nu bezig met een inburgeringscursus van vier maanden. Zij zullen ook oriënterende stages lopen bij alle nodige gezondheidsinstellingen. De VRA vraagt om extra aandacht te schenken tijdens de stage aan de knelpunten die reeds bekend zijn of ervaren zijn bij de huidige Cubaanse artsen. 

De medisch directeur gaf aan dat de ervaringen die opgedaan zijn, meegenomen worden en dat van fouten geleerd moet worden. Ze zullen klaargestoomd worden om voornamelijk de preventieve zorg te bewerkstelligen, zodat er een gezonde gemeenschappen kunnen ontstaan. Ze zullen overal ingezet worden zodat elke burger geen gezondheidszorg meer ontbeert. De VRA kijkt uit naar een goede samenwerking, en zal ook een belangrijke rol spelen bij de begeleiding in de praktijk. De VRA zal via de medisch directeur geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen.