Ministerieel overleg over veerdienst South Drain
04 Jun 2019, 16:37
foto
Ambassadeur Ebu Jones en de directeur-generaal van het kabinet van de Guyanese president, Joseph Harmon. (Foto: Guyana Chronicle)


Als alles volgens planning verloopt, zal de minister van Openbare Werken, Communicatie en Transport, Vijay Chotkan, zijn Guyanese counterpart van Openbare Infrastructuur, David Patterson, deze week spreken. Onderwerp van gesprek is het opzetten van systemen voor een voortzetting van de veerdienst Suriname-Guyana te South Drain.

Sinds de MV Canawaima die de veerdienst onderhoudt, op 25 mei is uitgevallen door technische problemen hebben Patterson en zijn collega van Buitenlandse Zaken contacten onderhouden met de Surinaamse regering over een mogelijke oplossing voor het vervoersprobleem dat zich nu voordoet bij de grensovergang.

Ambassadeur Ebu Jones heeft maandag hierover van gedachten gewisseld met de directeur-generaal van het kabinet van de president, Joseph Harmon. In een verklaring van het kabinet van de Guyanese president staat dat de kwestie de aandacht van beide staatshoofden heeft en dat het nu tijd is voor besprekingen om tot een minnelijke oplossing te komen.

Het Guyanese ministerie van Openbare Infrastructuur zegt dat het zijn deel heeft gedaan door de MV Sandaka van 31 mei tot 2 juni in te zetten voor het vervoer van gestrande personen. De operatie is echter een dag later gestopt door de grote behoefte. "We hebben gedaan wat we moeten doen voor zover onze verplichtingen onder de regeling betreft. Het is dus nu echt een kwestie van de twee partijen om samen te komen en te erkennen dat dit een dienst is waar de mensen van afhankelijk zijn," benadrukte Harmon. Hij voegde eraan toe dat als het misschien erop aankomt, de Guyanese regering misschien een schip moet plaatsen in het belang van het publiek.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April