FSA hoopt dat president ontslagbrief Soerdjan aanvaardt
10 Apr, 14:16
foto


De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) hoopt dat president Desi Bouterse het ontslag van minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) accepteert. Dit zegt de organisatie vandaag in een persbericht. Op 15 maart 2019 heeft de FSA een brief gericht aan de president waarbij het vertrouwen is opgezegd in de minister.

Tijdens een vergadering binnen de leiding van het ministerie van LVV is een ernstig meningsverschil ontstaan over het beleid. President Bouterse heeft naar aanleiding hiervan een spoedmeeting bijeengeroepen om aan dit geschil het hoofd te bieden.
Tijdens dit onderhoud heeft Soerdjan zich dusdanig beledigd gevoeld dat hij besloten heeft zijn portefeuille ter beschikking te stellen van het staatshoofd. Bouterse heeft Soerdjan gevraagd om zijn ontslagbrief aan te houden.

De FSA, bestaande uit veertien lidorganisaties uit de agrarische sector, zegt dat in de agrarische sector een opeenstapeling van problemen is van de afgelopen jaren. Ex-minister Soeresh Algoe heeft geen halt kunnen toeroepen aan de aaneenschakeling van de problemen. Integendeel heeft het beleid van de ex-minister geleid tot een vergroting hiervan. Minister Soerdjan is niet erin geslaagd het tij te keren, maar heeft juist gezorgd voor een verergering van de problemen, waarbij hij de confrontatie heeft opgezocht met de sector. Dit terwijl de voordracht voor zijn ministerschap ondersteund is geweest door de sector, zegt FSA.

De FSA hoopt dat met het ontslag van de minister de verhoudingen binnen LVV en de relaties vanuit het ministerie met de agrarische sector volledig kan worden hersteld. Het bericht is ondertekend door voorzitter Prahlad Sewdien, ondervoorzitter Tanja Lieuw-A-Soe en penningmeester Diego Rodriquiz.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September