Dwarka stapt na 13 jaar uit VHP; niet eens met koers
03 Apr 2019, 12:27
foto
Dayanand Dwarka licht zijn uittreden uit de VHP toe, tegenover journalisten. (Foto: René Gompers)


Dayanand Dwarka heeft het lidmaatschap van de VHP schriftelijk opgezegd. Dwarka zegt dat op basis van politieke handelen en gedragingen van VHP-voorzitter Chan Santokhi hij ervan overtuigd is dat na de verkiezingen van mei 2020 de VHP deel zal uitmaken van een regeercoalitie met de NDP. "Alle hoop dat u uiteindelijk tot inkeer zou komen en dit heilloze pad zou verlaten, heb ik thans verloren", schrijft Dwarka. "Met deze opzegging komt tevens ook een eind aan mijn deelname van de Politieke Raad van de VHP."

"Alhoewel u de schijn wekt bij het electoraat dat de strijd bij de komende verkiezing zal gaan tussen het goede en het kwade (Dharma versus Adharma) stelt u alles in het werk om deelgenoot te worden van het kwade. Dwarka zegt meer dan dertien jaar zijn krachten te hebben gegeven aan de oranje partij op een nimmer aflatende en onbaatzuchtige wijze. Hij heeft na ampele overwegingen zijn lidmaatschap per 2 april opgezegd.

"Aangezien ik niet kan meewerken aan misleiding van de kiezers en de politieke koers die de VHP onder uw leiding aan het varen is, in strijd met mijn idealen en principes, heb ik het voornoemde besluit genomen. Immers ben ik opgevoed door het principe, dat het kwaad te allen tijd bestreden moet worden en je onder geen enkele omstandigheid deel wordt van hetzelfde kwaad," schrijft Dwarka aan Santokhi.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April