Sportminister brengt hulde aan atleten
03 Apr 2019, 17:28
foto
Tosh Van Dijk met minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. (Foto: S&J via NII)


Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft de Surinaamse sporters, Ralitsa Nijman, Tosh Van Dijk en Miquel van Assen hulde gebracht. De sporters hebben met hun uitzonderlijke prestaties Suriname internationaal op sportgebied op de kaart gezet.

Van Assen heeft in Cuba zijn limiet voor de wereldkampioenschappen Atletiek in Qatar behaald. Op het onderdeel hinkstapspringen is hij als tweede geëindigd tijdens de nationale Cubaanse atletiekwedstrijden in Havana. Met 16.95 meter was zijn sprong goed voor een ticket naar het WK Atletiek in 2022. Vorige week wist Van Assen ook goud te behalen in Argentinië tijdens de Zuid-Amerikaanse Grand Prix.

Top taekwondoka Van Dijk heeft zich vorige week in Santo Domingo gekwalificeerd voor de Pan-Amerikaanse Spelen die later dit jaar in Peru worden gehouden. Hij heeft met zijn prestaties een plek veilig gesteld in de Top 8 van zijn gewichtsklasse -68 kg. Nu hij zich automatisch heeft gekwalificeerd is hij ook dichterbij de Olympische Spelen 2020 in Japan.

Nijman is de Surinaamse worstelkampioen. Zij heeft de vorige week als eerste Surinaamse vrouw een internationaal worsteltoernooi gewonnen. De tegenstander van Nijman tijdens het Beach Worsteltoernooi in Barbados was zwaarder en toch heeft Nijman de wedstrijd weten te winnen.

Van Assen komt vandaag in Suriname aan. De twee andere sporters, Van Dijk en Nijman, waren vergezeld van de voorzitters van de Surinaamse Worstelfederatie, Ravin Changoer en die van de Taekwondo Bond, Romeo Rolador. Minister Gopal heeft volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII) aangekondigd dat de samenwerking met de organisaties zal worden versterkt. Bij de Savanne International Games in Kourou, Frans-Guyana hebben Surinaamse sporters ook goede prestaties neergezet.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April