Adhin: waarom zeuren ze over schuld van US$ 2,5 miljard
30 Mar 2019, 15:06
foto
De kersverse NDP-ondervoorzitter Ashwin Adhin op het paarse podium vrijdagavond. Hij begrijpt niet waarom er niet geleend kan worden om ontwikkeling te financieren. (Foto: Leroy Troon)


"Waarom zeuren ze over een schuld van US$ 2,5 miljard als goud-, olie- en bauxiet-reserves van het land meer dan US$ 200 miljard is?" NDP-ondervoorzitter, vicepresident (vp) Ashwin Adhin, begrijpt de commotie niet over leningen. Hij heeft in Ocer vrijdagavond uitgelegd dat de regering verantwoord bezig is. De oppositie wilde dat 27.000 mensen op straat gezet moesten worden om de crisis te beteugelen. 83.000 mensen, 53% van de werkbevolking, is in dienst van de overheid. De regering heeft niet ervoor gekozen om de mensen te ontslaan, maar om de sociale schuld in te lossen.

Adhin vindt dat er leugens worden verteld. Er is uitgerekend door de oppositie dat elke burger een schuld heet van 31.974. De komende generaties zullen de schuld volgens de oppositie moeten betalen. "Dat is de grootste nonsens," stelt de politicus. Nog nooit heeft iemand in dit land een schuld betaald. Niemand heeft zelf een straat moeten aanleggen of een brug moeten bouwen. En dat zal ook nooit gebeuren. Er zijn voldoende rijkdommen om de schulden te kunnen afbetalen. Het geld is volgens de vp nodig voor de ontwikkeling van het land. Er is geen reden om zich te schamen voor schulden die worden aangegaan.

"Ik bedank u voor uw geduld voor de afgelopen jaren," zegt Adhin. Hij merkt op dat de regering veel heeft gedaan om het land uit de crisis te halen. "De NDP heeft dit land niet laten crashen," benadrukt hij. De NDP-topper haalt aan dat tijdens de Front-regering de munt behoorlijk gedevalueerd was. Er was elf jaar lang hyperinflatie. Deze regering heeft ongeveer drie keer gedevalueerd, maar in de jaren negentig is 1472 keer gedevalueerd. "Het geld was niets meer waard. Brood, medicamenten, aardappelen en uien moesten op de zwarte markt worden gekocht. Dat is nu niet het geval," beklemtoont Adhin.

In drie jaar is de crisis beheerst, deelt Adhin mee. Hij geeft te kennen dat de president aangekondigd had dat storm op komst was. Er is heel hard gewerkt om de problemen het hoofd te bieden. Mensen vertellen volgens de vp heel wat leugens aan de samenleving. De regering gaat door met de gestelde doelen en zal zich niet laten afleiden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April