Aanklager eist drie jaar cel in zedenzaak
19 Mar, 19:29
foto


Adam P. hoorde op de rechtszitting van maandag een celstraf van drie jaar tegen zich eisen. Hij wordt ervan verweten dat hij van 2 maart tot 11 maart vorig jaar een meisje in Marowijne seksueel heeft misbruikt. Ook zou hij haar hebben onttrokken aan het wettig gezag.

Officier van justitie Shanta Mahadew zei dat het meisje van huis was weggelopen, nadat haar moeder haar uit huis had gezet. Al huilend kwam het slachtoffer de verdachte op straat tegen. Adam P. vroeg aan haar waarom ze huilde. Ze vertelde dat haar moeder haar uit huis had gezet en dat ze naar haar zus zou gaan. Toen besloot de verdachte haar naar de zus te brengen, maar bracht haar eerst voor een dagje naar zijn woning. Hij had vervolgens seks met haar. Een buurvrouw zag het een en ander toen.

Het meisje legde gedetailleerde verklaringen af over de woning en de manier waarop hij seks met haar had. Hij zou het meisje tegen haar wil in de woning hebben gehouden.
In de rechtszaal zei Adam P. echter dat hij het meisje nooit eerder heeft gezien. Volgens hem legt zij bezwarende verklaringen tegen hem af. Ook ontkent hij dat hij seks met haar had. Deze zaak staat voor 1 april weer op de rol.


Wanita Ramnath