PL start met scouten van satrya’s voor publieke functies
20 Feb 2019, 08:22
foto


Structuren van de Pertjajah Luhur (PL) komen zaterdag bijeen om te praten over het scouten van partijleden voor publieke functies zoals parlementariër, districtsraads-, ressortraadslid en minister. De partij heeft meer dan 2000 ‘strijders’ nodig om haar ideologie uit te dragen. “We hebben satrya nodig die bereid moeten zijn om zich in te zetten voor een beter Suriname”, zegt partijvoorzitter Paul Somohardjo.

Voor de vergadering zijn uitgenodigd alle kernen en structuren van de partij, alsook sympathisanten en belangstellenden. Somohardjo merkt op dat alleen aan dr- en rr-kandidaten er meer dan 900 voordrachten zullen zijn. Degenen die zich als satrya opgeven, moeten volgens de partijvoorzitter wel ook lid worden van de partij. Een belangrijke voorwaarde voor de satrya’s is dat zij zeer gemotiveerd en onomkoopbaar moeten zijn.

Begin vorig jaar had Somohardjo al aangekondigd een bijzondere groep in het leven te roepen, die de naam satrya meekrijgt. Uit deze groep worden de kandidaten voor publieke functies voorgedragen. “Uiteindelijk is het wel de partijraad die de voordrachten moet goedkeuren”, verduidelijkt de PL-voorman.

De PL-voorzitter acht het erg belangrijk dat deze kandidaten voorafgaand aan de verkiezingen van 2020 bekend moeten zijn. Het moeten strijders zijn en geen personen met een bedelaarsmentaliteit. Van hen wordt verwacht dat zij op niveau moeten kunnen functioneren, aangezien zij beleid zullen moeten helpen uitdragen en uitvoeren wanneer de partij regeermacht verkrijgt.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April