Leerlingen St. Wilhelmusschool naar huis gestuurd
15 Jan, 09:49
foto
Een deel van de leerlingen die terug naar huis moest, bij de ingang van de St. Wilhelmusschool. De kinderen mochten niet naar binnen, omdat ze te laat waren.


Leerlingen van de St. Wilhelmusschool aan de Indira Gandhiweg zijn naar huis gestuurd omdat ze laat waren. Het is ouders niet gelukt om de leiding van de basisschool zover te krijgen dat de leerlingen toch toegelaten werden in de klassen.

"Mijn zoon van negen jaar is alleen naar huis gekomen. Ik ben toen met hem meegegaan naar school, maar de leiding weigerde hem toe te laten. Ongeveer twintig kinderen stonden bij de gesloten poort toen ik op school aankwam," zegt Milando Atompai aan Starnieuws. Zijn zoon was enkele minuten te laat op school.

Toen hij terug naar buiten kwam, waren de meeste kinderen al weggelopen. "Ik weet niet of de kinderen thuis opgevangen konden worden," zegt Atompai. Hij is niet te spreken over het besluit van de school. "Ik heb te horen gekregen dat er regels zijn en die moeten worden toegepast. Men wilde helemaal niet luisteren," zegt de vader.

Op het terrein zijn er twee scholen. De andere school heeft kinderen die laat waren, gewoon binnengelaten. Atompai vindt dat een andere straf moest worden toegepast. De kinderen naar huis sturen, zonder te weten of er iemand thuis is, vindt hij onverantwoord. De leiding van de school had de ouders ook op school kunnen laten komen. Bovendien wordt op deze manier de kinderen toegang tot onderwijs ontzegd.