Meteodienst waarschuwt voor zware regenbuien
11 Dec, 15:30
foto
De waarschuwing van de Meteodienst geldig tot tien uur vannacht. (Beeld: Meteodienst)


Grote delen van Paramaribo zijn ondergelopen, terwijl ook de andere districten hun deel van overtollig regen hebben gehad. De ondergelopen straten zorgen voor veel overlast en gevaar bij kanalen waar de straat niet meer te onderscheiden is. In Paramaribo-Noord drijft de waterbegroeiing van de Boomskreek op straat. Veel scholen zijn ook ondergelopen en de scholieren waadden door het vuile water naar en van het schoolterrein.

De Meteorologische Dienst zegt dat de buien op sommige plaatsen zwaar zijn en soms gepaard gaan met windstoten. Aan het eind van de nacht, voorspelt de Meteodienst nevel en mist op sommige plaatsen. Er wordt gewaarschuwd voor wateroverlast, rukwinden en blikseminslag. Na woensdag wordt mooi weer voorspeld voor het kustgebied.

In de afgelopen 24 uren is de meeste regen gemeten op Alliance met 69 mm, Palumeu volgt met 35,1 en Zorg en Hoop met 34 mm. Bijkans het hele land heeft regen gehad. Ook voor de nacht wordt regen voorspeld voor Paramaribo, Marowijne, Nickerie, Brokopondo en Sipaliwini. Ook de buurlanden, Guyana en Frans-Guyana hebben te maken met bewolking en perioden met regenbuien en onweer. Belem heeft onweersbuien, terwijl Miami bewolkt en winderig is. Port of Spain daarentegen heeft lichte buien.Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June