Zwager 6,5 jaar de bak in voor misbruik schoonzusje
12 Dec, 02:47
foto


Raul D. heeft zijn schoonzusje vanaf haar negende jaar jarenlang regelmatig seksueel misbruikt in het district Saramacca. Het misbruik vond plaats in de periode 2006 tot 2011. Zij moest de handelingen van de verdachte geheim houden.

Na jaren zag hij haar weer en hij besloot toen om zijn seksuele handelingen voort te zetten. Dit keer liet het slachtoffer de seksuele handelingen niet toe en kwam deze zaak aan het rollen. Op de rechtszitting van maandag heeft kantonrechter Siegline Wijnhard Raul D. veroordeeld tot een celstraf van zes en een half jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van acht jaar geëist tegen de verdachte. Wijnhard week af van de eis, omdat de man een goede proceshouding had. In eerste instantie had Raul D. het feit ontkend. Vervolgens beweerde hij dat hij gepoogd had om seks te hebben met het meisje.

Uiteindelijk legde hij een volmondige verklaring af, maar zei dat hij het kind vanaf haar dertiende seksueel misbruikt had. Aan deze verklaring van de verdachte ging de kantonrechter voorbij. Bij de politie had de man verklaard dat hij het kind vanaf haar negende misbruikte. In zijn laatste woord bood de man zijn verontschuldigingen aan.Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June