Reuzenkerstboom siert voor de 7e keer het 'Plein'
11 Dec, 06:32
foto
De enorme kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is voor de zevende keer opgezet door Roeli's Lighting & Decor. De reuzenkerstboom is een attractie geworden. (Foto: René Gompers)


De reuzenkerstboom verlicht voor de zevende keer het Onafhankelijkheidsplein. De verlichting is aangestoken in bijzijn van kinderen van de Hubert Stichting en Lobi Pikin. De boom is ondertussen een begrip geworden, een trekpleister voor duizenden uit verschillende districten. Het aansteken van de lichten met kinderen van verschillende tehuizen, is eveneens een traditie aan het worden.

Voordat de lichten zijn aangemaakt, was er eerst een korte bijeenkomst. Een geestelijke is voorgegaan in gebed, de onderdirecteur van Cultuur, Henriëtte Bholasingh-Helstone, heeft de aanwezigen toegesproken. Eugène van der San, directeur van het Kabinet van de President, heeft een gedicht voorgedragen. Men is erg ingenomen met het kerstproject, een initiatief van Ramon Jawalapersad, directeur van Roelie’s Lighting & Decor.

Bholasingh heeft graag dat andere ondernemers het voorbeeld van Roelie’s opvolgen om in meer districten kerstprojecten te doen. “Het is een mooie manier ‘to give back’ aan de gemeenschap,” merkt ze op. Jawalapersad ontvangt complimenten van links en rechts. Maar hij geeft de 'credit' aan 'iedereen die heeft meegewerkt'. in het bijzonder aan Dinesh Gajadien, die de decoratie van de boom dit jaar heeft ontworpen.

Terwijl er kerstliederen galmen door de speakers, verzamelen zich steeds meer mensen op het Plein. De fotoshoots zijn begonnen. Hele gezinnen proberen met de kerstboomboom, een deel ervan om precies te zijn, op de foto te gaan. Het kleurenspel van de lichten wordt niet alleen door de kinderen leuk gevonden. “Je ziet het, een hele attractie,” merkt Jawalapersad tevreden op. “Het is een inspiratie om het te blijven te doen.” De kerstboom zal tijdens Owru Yari en de eerste dagen van januari 2019 nog staan.

René Gompers