Suriname verliest met 2-1 van Jamaica
18 Nov 2018, 02:42

Suriname heeft zijn meerdere moeten erkennen in Jamaica. In het derde optreden van Natio in Concacaf Nation League verloor de selectie in Jamaica met 2-1. Een score die reeds in de eerste helft was bereikt. In de eerste helft was Jamaica de betere ploeg terwijl Suriname pas in de tweede helft goed op dreef kwam. Het is de derde winstpartij voor Jamaica op rij.

Jamaica heeft gelet op zijn voorgaande wedstrijd, waarbij het eiland met grote cijfers won, in Suriname toch wel geduchte tegenstand gehad. Na 7 minuten spelen stond het 1-0 voor Jamaica. Uit een vrije trap kopte Corry Burke vanuit de doelmond raak. In de 15e minuut kreeg Jamaica een penalty na een overtreding in het strafschopgebied. Doelman Claidel Kohinor werd de verkeerde kant opgestuurd door Darron Mattocks: 2-0.

Jamaica kreeg alle ruimte om op te bouwen. Suriname wachtte de aanvallen af en probeerde via snelle aanvallen Jamaica te verassen. Dit resulteerde een doelpunt voor Suriname. Vanuit links werd de bal voorgetrokken waar Donnegy Fee nog net tussen twee verdedigers kon scoren: 2-1. Sluitpost Claidel Kohinor, de captain, heeft in deze helft enkele heel goede reddingen gebracht voor Suriname.

Natio startte de tweede helft goed. Er werden meer initiatieven genomen. De paal bracht in de 49e minuut redding voor Suriname. Vooral Ivenzo Comvalius en Donnegy Fer waren gevaarlijk aan de zijde van Suriname. Ondanks een veel betere tweede helft en meer schoten op het doel, kon Suriname het net niet vinden.

Suriname komt in deze Concacaf Nation League verband pas het volgende jaar en wel op 19 maart in actie. Slechts de 10 beste van dit toernooi plaatsten zich voor de Concacaf Gold Cup. Door dit verlies zijn de kansen voor Suriname kleiner. Suriname won eerder van British Virgin Island en speelde gelijk tegen Dominica.