Om mijn man te beschermen heb ik drugs uitgevoerd
13 Nov, 01:03
foto


Sherida A. (49) heeft op 19 april van dit jaar in vereniging gepoogd om 2440 gram cocaïne uit te voeren naar Nederland. De Nederlandse was samen met haar drie kinderen, moeder en zus op vakantie in Suriname. Echter, op de Johan Adolf Pengel Luchthaven, vielen zij en de overigen door de mand.

Ze hadden in hun koffers flessen waarin de drugs verwerkt was. De verdachte had ook bolletjes ingeslikt en had een ‘vaginabol’ waarin de cocaïne verstopt was. Op de rechtszitting van maandag is Sherida A. gehoord door kantonrechter Siegline Wijnhard. Volgens de verdachte was zij gedeeltelijk op de hoogte van de drugsuitvoer. Dit zou zij gedaan hebben, omdat ze schulden heeft in Nederland en haar man bedreigd werd door de verstrekker.

Volgens Sherida A. heeft ze de verstrekker nooit gezien. Alles gebeurde ‘via- via’. Ze kreeg tickets voor haar en de drie kinderen aangeboden. In ruil daarvoor zou zij de bolletjes moeten inslikken en de ‘vaginabol’ moeten aanbrengen. Over de flessen waarin de drugs verwerkt was, wist ze niets van af. Ook weet ze niet hoe die flessen in de koffers van de hele familie kwamen.

Ze vermoedt dat dit gebeurd is toen zij naar een appartement gebracht werden door de chauffeur die hen naar Zanderij moest vervoeren. Ook deze man was door de verstrekker gestuurd. Zij had instructies gehad hoe zij de drugs moest slikken en aanbrengen in het lichaam. Verder gaf de vrouw aan dat ze de koffers zelf had ingepakt en dat alleen zij over de drugs wist. Haar familie wist er niets van.

Officier van justitie, Shanta Mahadew, vroeg de vrouw of ze vooraf al over de drugs wist. Ze beaamde dit en gaf toe dat het slechts om de drugs ging die zij moest inslikken. Vervolgens confronteerde Mahadew haar met verklaringen die zij bij de politie afgelegd had en dat die verklaringen tegenstrijdig waren. De verdachte gaf te kennen dat die verklaringen niet op waarheid gebaseerd zijn.

Raadsman Robby Dens staat de verdachte juridisch bij. Op 10 december zal de openbare aanklager de strafeis presenteren in deze zaak.

Wanita Ramnath

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May