Opdracht rvc BGVS: Betere medicatievoorziening
01 Nov 2018, 22:42
foto
Minister Antoine Elias (3e v.r.) poseert met een deel van de nieuwe raad van commissarissen van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname. (Foto: Volksgezondheid/BGVS)


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft deze week een nieuwe raad van commissarissen van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) geïnstalleerd. De installatie is gedaan met het oog op een betere medicatievoorziening voor Suriname door het BGVS.

Elias gaat ervan uit dat de commissie een goede job zal vervullen en ervoor zal zorgen dat er genoeg medicatie in alle varianten is voor de bevolking. Voor hem is het belangrijk dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen, zegt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut (NII). De focus is dat BGVS de medicatievoorziening voor Suriname op een goed niveau houdt en zelfs opvoert.

Jenny Johns-Christopher is voorzitter van de werkgroep, die verder bestaat uit de aankomende directeur Ryan de Gama, Ewald Gefferie, Zaviska Lamsberg, Olga Jannasch-van ’t Noordende, Wensley Misiedjan, Fauzia Henar-Karamat Ali en Danitsha Leeuwin-Badripersad.

De Gama zal per januari 2019 formeel als de nieuwe directeur van BGVS worden aangesteld. Hij zat voor de benoeming tot directeur zelf in de Raad van Commissarissen.
Advertenties