WK 2018: Australië houdt vast aan strategie
21 Jun, 08:26
foto
Christian Eriksen had een grote bijdrage bij de 17 doelpunten in de laatste 14 duels van Denemarken. (Foto: Reuters)


Denemarken en Australië staan vandaag voor de vierde keer tegenover elkaar, maar voor de eerste keer op een WK. Geen van hun vorige duels - allemaal vriendschappelijke wedstrijden - is geëindigd in een gelijkspel (twee overwinningen voor Denemarken, één voor Australië). Australië heeft zeven van zijn negen WK-ontmoetingen verloren tegen de Europese oppositie. Zijn enige overwinning was in 2010 tegen Servië (2-1).

Denemarken begon zijn WK-campagne met een zwaar bevochten overwinning op het team van Peru. Voor de Peruanen is het 36 jaar geleden dat ze weer op een WK-toernooi vertegenwoordigd zijn.

In zijn openingswedstrijd tegen Denemarken, kreeg Peru een strafschop toegewezen door de video-assistent-scheidsrechter. Na een overtreding van Yssuf Poulson plaatste Christiaan Cueva zich achter de bal op de elf meter stip. Hij schoot echter keihard over het doel.

Het kostte Denemarken 27 minuten om zijn eerste doelpunt te maken in Saransk. Tijdens een groot deel van het duel, dwong Peru Denemarken in de verdediging. De Denen zullen hun kansen tegen Australië moeten grijpen. Australië heeft het alleen in het toernooi van 2006 gepresteerd om uit de groepsfase te komen. Na het schokkende vertrek van coach Ange Postecoglou in november, heeft Bert van Marwijk weinig tijd gehad om zijn Australische ploeg voor te bereiden, maar zij hebben goed gepresteerd tegen één van de toernooifavorieten Frankrijk.

Australië streeft ernaar om zijn prestaties in 2006 te herhalen, maar kwam op de verkeerde voet met een late 2-1 nederlaag in Kazan.

“Australië is een beetje anders voor ons. We hebben een paar spelers die op een hoger niveau dan hen staan als je kijkt van speler naar speler. Maar het zal een moeilijke wedstrijd worden,” zegt trainer Age Hareide van Denemarken. "Als je naar de resultaten kijkt tijdens dit toernooi, dan lijkt het erop dat veel van de favorieten het moeilijk hebben om die rol te spelen. Als je twee jaar teruggaat en de wedstrijden daar bekijkt, dan was dat ook daar het geval.” Hij merkt op: "Ze laten alle druk op de favorieten over, omdat ze zonder druk kunnen spelen. En wanneer een muur van 10 mannen op je wacht in de box, kun je die erg moeilijk openbreken."

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February