President Bouterse verwelkomt Indiaas staatshoofd
19 Jun, 18:46
foto
President Ram Nath Kovind van India en First Lady Savita Kovind stappen uit het vliegtuig. Het toestel is vanmiddag geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven. (Foto's Leroy Troon)


De president van India, Ram Nath Kovind, en zijn delegatie zijn vanmiddag geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het toestel van Air India is rond 17.20 uur veilig neergezet op de baan van Zanderij. President Desi Bouterse, echtgenote en een delegatie van de regering begroeten als eerste het Indiase staatshoofd en zijn echtgenote. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Indiaas staatshoofd zijn voet gezet op de bodem van Zuid-Amerika.

Terwijl het presidentiële paar van het vliegtuigtrap naar beneden komt, worden 21 kanonschoten afgevuurd door het Nationaal Leger. Daarna klinkt het Indiase volkslied. De erewacht staat opgesteld langs de rode loper. De gasten drukken de vele handen van de hoogwaardigheidsbekleders. Culturele groepen tonen hun kunnen op de luchthaven.

Op Para en Wanica, te Lelydorp, is er versierd in de kleuren van de Surinaamse en Indiase vlaggen. Daar zullen de hoge gasten alvast een voorproefje krijgen van Suriname. In Paramaribo gaan de presidenten bloemen leggen bij het monument van Mahatma Ghandi. Daarna trekken de hoge gasten zich terug in Royal Torarica. Morgen wordt een vol programma afgewerkt. De delegatie vertrekt donderdag naar Cuba. De president van India en gevolg hebben eerder Griekenland bezocht.

René Gompers

Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February