Scholengemeenschap Sanatan Dharm wint Math Battle
21 May, 11:11
foto
Shanti Venetiaan reikt de schoolprijs uit aan de vertegenwoordiger
van de winnende school Scholengemeenschap Sanatan Dharm Livorno. (Foto: SVWR)


Scholengemeenschap Sanatan Dharm Livorno is winnaar geworden van de Math Battle, gehouden door de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR). Deze school werd vertegenwoordigd door de scholieren: S. Jaggernath, R. Sewpal, R Sadikromo en S. Jagdat die 350 punten van de 500 hebben behaald.

Op de tweede plaats eindigden de scholieren A. Abas, D. Boldewijn, R. Hu en I.Kalka allen van het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum. Zij scoorden 260 punten. Op een gedeelde derde plaats eindigden Scholen gemeenschap Kwatta en Henry Hassankhan Scholengemeenschap. Zij scoorden elk 210 punten.
Scholengemeenschap Kwatta werd vertegenwoordigd door H. Nojosemito, R. Jaddoe, G Bhattoe, V. Ramdien, terwijl de Henry Hassanhkan Scholengemeenschap werd vertegenwoordigd door de studenten A. Ramparichan, N Samijo, V. Lachman en R. Karijoredjo.

De winnaars van de eerste gehouden Math Battle kregen elk SRD 250 als prijs en de winnende school kreeg een beker. De overige winnaars die op de 2e en de 3e plaats geëindigd zijn, kwamen ook in aanmerking voor een geldprijs. De prijzen aan de winnaars werden overhandigd door Ewald Levens, (1e prijs), Shanti Venetiaan (schoolprijs) en Irwin Hidalgo. Aan deze wedstrijd hebben 80 scholieren van 10 VWO-scholen deelgenomen. Het enthousiasme en de motivatie onder de deelnemers was bijzonder goed.

De overige scholen die deelgenomen hebben aan deze Battle zijn: Miranda Lyceum, Ewald Meyer Lyceum, VWO-4, AMS; Scholengemeenschap Maho; Dependance Henry. H. Hassankhan Scholengemeenschap te Welgedacht C.