Politieke partij PRO wordt op 25 mei geproclameerd
20 May, 02:48
foto


De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) wordt vrijdagavond 25 mei geproclameerd in hotel Torarica. De politieke partij wordt geleid door de jurist Gerold Sewcharan. De drie politieke leiders en de bestuursleden van PRO worden bij de lancering bekendgemaakt.

PRO is op 10 januari 2018 opgericht. "Over het algemeen is het zo dat je pas tot formele publieke bekendmaking overgaat als aan een van de belangrijkste voorwaarden voor de oprichting van een politieke partij is voldaan en dat is de goedkeuring van de statuten van de partij. De goedkeuring is nu binnen," zegt Sewcharan in gesprek met Starnieuws. De statuten zijn op 11 mei goedgekeurd door de overheid.

Op het hoofdbestuur rust nu de plicht de Surinaamse samenleving, voor wie PRO het doet, te informeren over haar bestaan, merkt Sewcharan op. De samenleving, de kiezer, zal uiteindelijk bepalen of PRO een politieke partij te veel is. "Wij hebben met de oprichting van de PRO in ieder geval onze verantwoordelijkheid genomen om Suriname uit de malaise te halen waarin het de afgelopen jaren gemanoeuvreerd is. Wij, de oprichters van de PRO, en de mensen die zich reeds bereid hebben verklaard de partij te ondersteunen en al degenen die hetzelfde nog zullen doen, weigeren aan de zijkant te blijven te staan en te roepen dat het anders moet. Wij ondernemen samen actie!", stelt Sewcharan.

René Gompers