Brandweer Coronie legt werk neer
15 May, 13:05
foto
De brandweerpost van Coronie is in actie. Er wordt alleen voor urgente gevallen uitgereden.


De afdeling van het Korps Brandweer Suriname (KBS) in Coronie heeft vanmorgen sinds half 11 het werk neergelegd. De dienst rukt alleen uit voor urgente gevallen, zoals woningbranden en technische hulpverlening bij aanrijdingen.

“Wij van post Coronie hebben al vaker aan de bel getrokken over de problemen van de post, maar er is bijna nooit aan ze gewerkt”, zegt de shop steward Donovan Sedoc. De medewerkers hebben de bond van de brandweer op de hoogte gesteld van de actie en deze heeft dit meteen doorgespeeld aan de leiding van het KBS in Paramaribo.

Met deze actie wordt de leiding uitgenodigd voor confrontatie op de post. Voor dit gesprek wordt ook het bondsbestuur verwacht ter ondersteuning van de actievoerders.
“Het plafond heeft gaten en kan elk moment instorten, we hebben geen portofoons en de post is onderbezet,” geeft Sedoc de werksituatie weer. “We maken veel meer werkuren dan de andere brandweerposten, vanwege deze onderbezetting”.

Behalve voor de werksituatie vraagt het stakende personeel ook aandacht voor het salaris, welke gemiddeld SRD 1800 bedraagt per maand. De eis is dat er nu verandering komt in de situatie. Zowel de leiding van het KBS en vertegenwoordigers van de bond zijn onderweg naar de post in Coronie.

Yvanka Ozir-Awailame