Adhin is naar Wanica verhuisd; wordt trekker NDP
06 Mar, 00:00
foto
Vicepresident Ashwin Adhin wordt de trekker van NDP in Wanica. (Foto: NII)


Vicepresident Ashwin Adhin blijkt van Paramaribo te zijn verhuisd naar het district Wanica. Starnieuws verneemt dat Adhin de trekker voor de NDP moet worden in Wanica. Een van de vereisten om kandidaat gesteld te worden in een district is, dat de persoon minimaal twee jaar daar moet wonen.

In Wanica zal, zoals het bij de vorige verkiezing reeds het geval was, een zware politieke strijd gevoerd worden. In Wanica woont ook VHP-voorzitter Chan Santokhi, de grootste rivaal van de NDP. Tijdens de verkiezing van 2015 kreeg NDP drie van de zeven zetels in Wanica. Drie zetels gingen naar de VHP, terwijl Raymond Sapoen via Pertjajah Luhur/V7 in dit district werd gekozen.

President Desi Bouterse, die ook voorzitter is van de NDP, heeft tijdens de begrotingsbehandeling afgelopen week aangegeven dat Adhin bijzondere taken zal krijgen. De vicepresident zal door de president worden gemandateerd om uitvoeringsbevoegdheid te hebben over een aantal prioriteitsgebieden. Adhin krijgt hierdoor enorm veel bevoegdheden voor het trekken van de kar.

Adhin werd in 2013 als technocraat aangetrokken als onderwijsminister. Hij was geen lid van de NDP. Twee jaar later werd hij vicepresident. Nu krijgt hij wettelijke bevoegdheden van de president om leiding te geven aan beleidsprioriteiten.